تاریخ : چهارشنبه, ۱۵ بهمن , ۱۴۰۴ Wednesday, 4 February , 2026
1

دولت تورم را فروخت

  • کد خبر : 1793
  • 22 آذر 1404 - 0:48
دولت تورم را فروخت
از ۳۱۸۰ ملک مازاد دولت طی سه سال فقط ۱۵۵ مورد «مولد» شد؛ درآمد هم حتی به یک درصد وعده‌های بودجه‌ای نرسید، اما گرانی بی‌وقفه به زندگی مردم رسید.

دکتر غلامعلی جعفرزاده – قرار بود مولد سازی دارایی‌ های دولت نسخه نجات بودجه باشد؛ املاک مازاد فروخته شود، کسری بودجه کم شود و فشار از روی مردم برداشته شود. اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، فاصله‌ای عمیق میان وعده و واقعیت بود.
بر اساس گزارش‌های رسمی، از میان ۳۱۸۰ ملک دولتیِ مصوب برای مولدسازی، طی سه سال گذشته فقط ۱۵۵ ملک به مرحله اجرا رسیده است؛ آن هم با درآمدی که همواره کمتر از یک درصد پیش‌بینی قانون بودجه بوده است. یعنی نه اموال مولد شد، نه منابعی به بودجه رسید.
نتیجه روشن بود:
کسری بودجه باقی ماند،
راه‌حل به چاپ پول و استقراض ختم شد،
و هزینه ناکارآمدی مستقیماً روی دوش مردم و در قالب تورم نشست.
ماجرا زمانی تلخ‌تر می‌شود که بدانیم مهلت قانونی اجرای آیین‌نامه مولدسازی به پایان رسیده و دولت تاکنون اقدام مؤثری برای ارائه لایحه جدید و تصویب قانون جایگزین انجام نداده است؛ طرحی که نه قانون روشنی دارد، نه پاسخگویی مشخص، و نه خروجی قابل دفاع.

در یک جمع‌بندی ساده می توان گفت:
اموال دولت سر جای خود ماند، اما سفره مردم کوچک‌تر شد.
مولدسازی‌ای که قرار بود اقتصاد را نجات دهد، فعلاً فقط یک نام بزرگ با نتیجه‌ای نزدیک به صفر بوده است.

لینک کوتاه : https://nodadgil.ir/?p=1793

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.