پنج شنبه 13 دی 1403

به گزارش پایگاه خبری نودادگیل؛ دومین کارگروه فرش دستباف استان با حضور استاندار گیلان، رئیس مرکز ملی فرش ایران و معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد و سایر اعضا در محل سالن جلسات استانداری تشکیل گردید که قبل از آن فرشته دستپاک رئیس مرکز ملی فرش طی دیدار با استاندار گیلان به تبادل نظر در مورد اهداف و محورهای کارگروه پرداخت.

به گزارش واحد روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان، در این کارگروه ابتدا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان گزارشی از وضعیت فعالیت های انجام شده در حوزه فرش ارائه نمود و گفت: هم اکنون ۱۳ هزار و ۳۹۶ نفر قالیباف در گیلان که در قالب 21 کارگاه متمرکز و ۳۷ کارگاه غیر متمرکز در حال فعالیت هستند.
 فرهاد دلق پوش حمایت همه جانبه، بویژه در بحث بیمه شاغلان و اعطاء تسهیلات را خواستار شد و تصریح کرد: تاکنون 9002 نفر از شاغلان این حرفه به تامین اجتماعی معرفی شده اند که ۶ هزار نفر از بافندگان فرش، بیمه شده اند و پذیرش مابقی آنها در سامانه تامین اجتماعی متوقف شده است.
 وی میزان تولید فرش و تابلو فرش دستباف استان را تاکنون ۵۱ هزار مترمربع عنوان کرد و گفت: همواره سعی شده است با طرح های جدید و اقدامات نوآورانه همانند گل سوسن چلچراغ، رشتی دوزی و طرح انار گل، زمینه دستیابی به بازار فرش بهتری فراهم گردد.
 این مسئول شهرستانهای سیاهکل، صومعه‌سرا و بخش سنگر در استان گیلان را قطب تولید فرش و تابلو فرش دانست و اضافه نمود: با توجه به سابقه گیلان در نوغانداری و تولید نخ ابریشم، چنانچه راهکارهای حمایتی مناسبی در کارگروه فرش استان اتخاذ شود فرش گیلان می تواند با برند سازی، جایگاه واقعی خود را پیدا کند.
 دکتر دلق پوش از امضاء تفاهم نامه فرش در جریان سفر اخیر ریاست جمهوری به گیلان به عنوان نقطه عطفی در جهت توسعه و ترویج فرش دستبافت گیلان یاد کرد و پیشنهاد داد: برای اجرایی و عملیاتی کردن موضوع تفاهم نامه فرش کمیته ای ذیل این کارگروه فرش تشکیل شود به صورت ویژه و تخصصی موضوع رسیدگی شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان از پرداخت تسهیلات کم بهره و بازار سازی به عنوان راهکار های درخواستی حمایتی بخش فرش گیلان نام برد و افزود: اختصاص حداقل یکصد دار قالی ارگونومیک به کارگاه های قالی بافی استان، حمایت برای برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی فرش در گیلان و تامین اعتبار برای برگزاری جشنواره گره زرین در استان را برای ارتقاء جایگاه جایگاه فرش استان موثر دانست.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد شرکت های پشتیبان و خوشه های فرش جهت پشتیبانی در بازاریابی و فروش برای بهبود وضعیت فرش دستبافت در گیلان تشکیل شود.

نظرات
کد امنیتی روبرو را وارد کنید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نوداد گیل می باشد
2015 © Nodad Gil