شنبه 1 دی 1403

سرهنگ "حسين محمد پور " در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار پايگاه خبري پليس در بيان ميزان تصادفات جاده‌اي استان از ابتداي سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته گفت: در 6 ماهه اول سال 97 تعداد 5 هزار و 347 فقره تصادف ( فوتی – جرحی – خسارتی ) به وقوع پیوست که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 34 درصد افزایش داشته است.
وي با اشاره به اينكه در تصادفات فوت در صحنه با 59 فقره معادل 31 درصد و در جانباختگان با 278 نفر معادل 13 درصد نسبت به سال گذشته كاهش داشتيم افزود: در تعداد تصادفات منجر به جرح با 3 هزار و 329 فقره معادل 15 درصد و مجروحان با 4 هزار و 524 نفر معادل 15 درصد افزایش داشتيم.  
اين مقام انتظامي محور بزرگراهی رشت تا لنگرود را به علت وقوع وقوع تصادفات متعدد در 6 ماهه اول سال 97 و مجروح شدن 255 نفر و جانباختن 11 فوتي جزء محور‌هاي پرتصادف و خطرناك استان قلمداد كرد و افزود: محور سنگر به سیاهکل با 53 مجروح و 11 فوتي يكي ديگر از محور‌هاي پرتصادف و خطرناك استان است.
سرهنگ محمدپور با اشاره به دو محور ديگر از محور‌هاي خطرناك و پرتصادف استان بيان داشت: محور لنگرود به چابکسر و تالش به استارا به ترتيب با 124 مجروح و 9 فوتي – 153 مجروح و 9 فوتي جزء محورهاي پرتصادف استان است.
رئيس پليس راه گيلان در بيان علل تصادفات خاطرنشان كرد: عدم توجه به جلو با 26 درصد - عدم رعايت حق تقدم 21 درصد - تجاوز/ انحراف به چپ 18درصد - عدم توانايي در كنترل وسيله نقليه ناشي از تخطي از سرعت مطمئنه 12درصد و تغيير مسير ناگهاني با 4 درصد بيشترين علت تصادفات در استان است.
وي در خصوص سهم عوامل انساني و محورهاي مواصلاتي در تصادفات جاده‌اي استان گفت: در 6 ماهه اول سال 97؛ موتورسیکلت سواران با 41 درصد - عابرین پیاده با 12 درصد - خودرو با 24 درصد - ناوگان باربری و وانت بار هرکدام با 7 درصد در تصادفات جاده‌ای سهم داشته‌اند.
اين مقام انتظامي به تشريح وضعيت راه‌هاي استان نسبت به ساير استان‌هاي كشور پرداخت و اظهار داشت: استان گیلان دارای 10 هزار و 622 کیلومتر راه است که 7 درصد از کل را‌‌‌ه‌های کشور را شامل می‌شود که به تفکیک دارای:
- 53 کیلومتر آزاد راه که شامل 3 درصد از کل آزاد راههای کشور می‌باشد  
- 53 کیلومتر بزرگراه که شامل 6 درصد از کل بزرگراه‌های کشور می‌باشد
- 309 کیلومتر راه اصلی که شامل 1درصد از کل راه‌های اصلی کشور می‌باشد
- هزار و 155 کیلومتر راه فرعی که شامل 2 درصد از کل راه‌های فرعی کشور می‌باشد
- 8 هزار و 819 کیلومتر راه روستايي که شامل 11 درصد از کل راه‌های روستایی کشور می‌باشد.
سرهنگ محمدپور با تاكيد بر تعامل دستگاه‌هاي ذيربط در كاهش تصادفات و تلفات انساني بيان داشت: ادارات راه و شهرسازی و راهداری – بهداشت درمان و اموزش پزشکی – جمعیت هلال احمر – ارتباطات و فناروری اطلاعات – پلیس راه وسایر ادارات مانند شرکت‌های بیمه و معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه در كاهش تصادفات و تلفات انساني نقش بسزايي دارند و در طی سال های اخیر اقدامات خوبی در جهت مشارکت و همکاری آنان در این خصوص صورت پذیرفته است اما سطح همکاری آنان کافی نبوده و باید افزایش بیشتری یابد.  
رئيس پليس راه استان با اشاره به تاثير اجراي برنامه‌هاي فرهنگي و اجتماعي در قانونمنداري رانندگان و  كاهش تصادفات و تلفات جاده‌اي افزود: آموزش مهمترین روش ارتقای فرهنگ ترافیک در جامعه است و بايد با استفاده از همه ظرفيت‌هاي موجود مانند رسانه‌های تصویری ، گفتاری و نوشتاری به صورت مستمر بين آحاد جامعه صورت پذيرد.
وي مهمترین علل ترافیک را عدم جامعه پذیری الگوهای رفتاری ترافیکی و فقدان فرهنگ صحیح رانندگی دانست و گفت: در آموزش فرهنگ ترافیک باید به کیفیت آموزش نیز توجه شود و هرچه این آموزش‌ها هدفمندتر و با دوام‌تر باشد می‌تواند زمینه برقراری امنیت، آرامش و آسایش کاربران ترافیکی را فراهم کند.
اين مقام انتظامي به تشريح اقدامات پليس راه در راستاي كاهش تصادفات جاده‌اي پرداخت و بيان داشت: پلیس راه استان در راستای کاهش تصادفات جاده‌ای ضمن پیگیری مستمر اقدامات فنی مهندسی شامل رفع نقص نقاط پرحادثه – پايش تصويري بزرگراه‌ها از ابتدای سال 96 با توجه فراوانی جانباختگان و مصدومان ناشی از وقوع تصادفات موتورسیکلت و عابر تمرکز خود را بر روی آموزش و اطلاع‌رسانی به صورت تهیه بروشور و توزیع آن با حضور در مساجد حاشیه راه و مجامع عمومی و همچنین اقدامات ترافیکی ( تشدید برخوردبا تخلفات عدم استفاده از کلاه ایمنی – سرعت غیر مجاز و .... ) نهاد و از اول مرداد سال 97 نيز در طرحی ابتکاری و با همکاری سازمان‌های دخیل در امر ترافیک با شناسایی روستاهای پرتصادف تا کنون 15 مرحله طرح برنامه آموزش موتور سيکلت سواران در 114روستای برای 7 هزار و 417 نفر برگزار و تعداد 982 عددکلاه ايمني به موتورسواران قانونمند اهدا كرده و برابر برنامه ریزی صورت گرفته این برنامه تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
 
رئيس پليس راه استان در پايان به رانندگان توصيه كرد:
- رعایت قوانین و مقررات به ویژه در محورهای دو طرفه استان  
- لزوم استراحت کافی و افزایش صبر و حوصله و پرهیز از عجله و شتاب در رانندگی  
- استفاده از کلا ه ایمنی توسط رانندگان و سرنشینان موتورسیکلت  
- لزوم پوشش روشن عابرین پیاده در هنگام تردد در تاریکی حاشیه معابر  
- توجه به تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی در معابر به ویژه محورهای گردشگری و کوهستانی

نظرات
کد امنیتی روبرو را وارد کنید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نوداد گیل می باشد
2015 © Nodad Gil