یکشنبه 2 دی 1403

اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل :شک نباید کرد که این شتاب در تخریب طبیعت گیلان به بهانه توسعه یافتگی ودر نهایت کسب ثروت بیشتر برای زندگی بهتر بزودی گریبان نسل بعدی و بعدترراخواهد گرفت و لعن و نفرین فرزندان مان تا ابد نثار نسلی خواهد شد .که اکنون در روزمرگی و تبادل رانت و پدر سوختگی های معمول دنیوی به تاراج طبیعت بکر گیلان مشغولند .

هر چند که گیلان و مازندران باید در نگاه کلان مدیریتی  و بالاترین سطح کشورنقشه راه توسعه اش ترسیم شود ، متاسفانه همه ی  خیر و شراستان به دست چند تا استاندار ،فرماندار و نماینده مجلس در ادوار مختلف بوده که هر طوری دلشان خواسته بر صفحه پر نقش و نگار آن طرح و برنامه های غیر مفید اجرا کرده و می کنند .

 شاید هم این تدابیرمدیریتی در برخی مواقع با نیت خیرهمراه بوده است ،اما چون نگاه اصولی وبهره مندی از دیدگاههای کارشناسی در آن لحاظ نشده، فرایندی در توسعه گیلان دنبال شده ومیشود که ضمن ایجاد صنایع آلاینده ومغایر با بافت طبیعی استان ،ارزش افزوده ای هم در قیاس با لطماتی که بر ساختار طبیعی استان وارد شده و میشود به بارنیاورده است .

چرا که هر اندازه بر ورود بی ضابطه گردشگر و توسعه صنایع غیر مرتبط در استان اصرار ورزیده ایم ،نگرانیها از تخریب فزاینده محیط زیست نیز توسعه پیدا کرده است .

یکی از فعالیت های موثر در این راستا که می تواند الگویی موثربرای جلوگیری از شتاب تخریب طبیعت استان باشد مدیریت بر ایجادمسکن انبوه خواهد بود.

کاری اثربخش که در دولت قبلی به اجرا کذاشته شدو متاسفانه به لحاظ ضعف در مدیریت و بررسی راهبردی این پروژه عظیم در سطح کشور و نیز تخلفات گسترده تعاونی ها و پیمانکاران کام مردم تلخ گشت و آنهایی هم که صاحب مسکن شده اند بندرت از داشتن مسکنی اینچنینی خرسندند .

اما هر چه بوده نفس کارانبوه سازی در ارتفاع یک حرکت پسندیده و بجا برای استان هایی است که از جهت زمین در مضیقه اند و توسعه ساخت و سازها در قالب ویلا روند تخریب طبیعت استان هایی چون گیلان و مازندران را شتابی دو چندان بخشیده است . 

اگر چه این روزها مسئولان کشوری مدام از مبارزه با زمین خواری می گویند ،اما شواهد آشکار در روستا ها نشان از آن دارد که در بی تفاوتی دهیاران ،بخشداری ها و فرمانداران هم از سمت ارتفاعات رودبار وهم ازسمت ساحل به سمت کوه باغات ،مزارع و جنگل ها به بهانه طرح هادی و باغ ویلا در حال تخریب هستند و بنظر بایدقدرتی مافوق تصورجلوی مسئوولان نظام را درصدور موافقت های زیر میزی و غیر اصولی رابگیرد.

الانه اگر یک مسئولی این مطلب را بخواند شاید به قبایش بربخورد که ما بر اساس قوانین حرکت کرده و مصوبات را به اجرا گذاشته ایم و آنهایی که باید این مشکل را حل کنند نمایندگان مجلس هستند که قانون خوب نمی نویسند تا ما با قدرت آن را به مرحله اجرا درآوریم .

این کلید آشفتگی و بهم ریختگی مدیریتی در کشور است که هر مسئولی در هنگام بروز مشکل نه اینکه وارد میدان نمی شود ،سعی دارد ارگانی دیگر را مقصر قلمداد کند ،غافل از اینکه در این بازار آشفته است که غارتگران بیت المال هر روز گامی به جلو برداشته و با کستره وسیع تری مسئولان را تحت تاثیر قرار می دهند .

خلاصه اینکه مسکن مهر برای استان های شمالی نعمتی گران بوده و باید این روند در هر منطقه ای از استان دنبال شده و در همین راستا اجازه داده نشود بافت های روستایی به بهانه روزآمدی تخریب و یا مدرن سازی شوند که نتوانیم بافت شهری و روستایی را از هم تشخیص دهیم .  

البته که در این زمینه اعمال نظر کارشناسان معماری و بخصوص آنهایی که در مرکز سیاست گذاری های استانداری حضوردارند می تواند نقش پررنگی داشته باشد ،اما آنچه اکنون گریبان مدیریت جامعه را گرفته ناتوانی در درک اهمیت والای طبیعت اغوا کننده استان های شمالی می باشد .  

نظرات
کد امنیتی روبرو را وارد کنید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نوداد گیل می باشد
2015 © Nodad Gil