جمعه 10 فروردین 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل :رضا مسرور  در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه فعال در این منطقه با اشاره به دشواری های تولید و صادرات اظهار کرد : مدیران دستگاه های دولتی نباید به کارآفرین ، تولید کننده و صادرکننده نگاه امنیتی داشته باشند و این رویکرد را باید تغییر دهیم .
وی متذکر شد: همه ما برای افزایش تولید و صادرات و تحقق اقتصاد مقاومتی، موظف به حمایت از حوزه صادرات هستیم .
وی افزود: باید موانع و مشکلات سر راه صادرات و برنامه های لازم برای رونق صادرات و مشوق های صادراتی موثر را بررسی کنیم .
مسرور با اشاره به این که بخشی از موانع صادراتی یا تولید کننده صادراتی متاثر از تحریم است، تصریح کرد: با رفع تحریم ها و البته با ورود شرکت های خارجی به این عرصه، فضا نیز رقابتی تر می شود .
وی متذکر شد: اما از سوی دیگر مشکلات مربوط به تامین منابع مالی پروژه ها و سرمایه در گردش و موانع انتقال ارز ناشی از تحریم با رفع آن از بین می رود .
مدیرعامل سازمان منطقه ازاد انزلی با اشاره به این که ریسک صادرات در زمان تحریم افزایش پیدا کرده بود، گفت: امیدواریم طی ماه های آینده به مرور این موانع برداشته شود.
مسرور خاطرنشان کرد : اما بخشی از موانع ناشی از تحریم نیست بلکه ساختاری است و صادرکنندگان از اینها گله مندند که باید همه برای تحقق صادرات و اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم .
وی با بیان این که نباید از صادرکننده فعال ضمانت نامه بانکی گرفته شود، گفت : این یکی از بندهای موجود در مقررات صادرات و واردات است که باید مورد بازنگری قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان منطقه ازاد انزلی ، عدم ارتباط بین رایزنان بازرگانی سفارتخانه ها و فعالان اقتصادی را یکی دیگر از نواقص موجود در سر راه صادرات عنوان و تاکید کرد : باید از افراد توانمند بعنوان رایزن بازرگانی استفاده شود .
وی یکی از مشکلات موجود بر سر راه صادرات را عدم اجرای صحیح قوانین و مقررات عنوان و تصریح کرد : در منطقه آزاد کسی که اظهار نامه مالیاتی دارد، نباید مشکل داشته باشد.
مسرور با بیان این که برخی مشکلات در بدنه دستگاه های دولتی رسوخ پیدا کرده ، متذکر شد :چین با ایجاد مشوق های صادراتی دو هزار و 50 میلیارد دلار صادرات دارد در حالی که ایران حدود 50 میلیون دلار صادرات دارد و پی گیری می کنیم که مشکلات صادراتی را حل کنیم .
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی متذکر شد: باید برای صادرکنندگان فعال، بسته های مشوق صادراتی با نظرسنجی از خود آنان تهیه شود.
وی با اشاره به این که چین با در نظر گرفتن مشوق های صادراتی همچون یارانه حمل و نقل و انرژی در صادرات موفق شده، گفت : باید از این الگوها استفاده کنیم .
مسرور متذکر شد: رویکرد ما در منطقه آزاد بعنوان سازمان حاکمیتی و دستگاه های فعال در منطقه حذف مقررات زائد است .
وی از بالا بودن هزینه های بندری نسبت به سایر بنادر حاشیه دریای خزر و عوارض شهرداری بعنوان موانع صادرات یاد و تصریح کرد : مساله در جلسه کارگروه صادراتی مطرح شده و با همکاری استانداری به دنبال کاهش این هزینه ها هستیم .
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در خاتمه با اشاره به رشد 350 درصدی صادرات از منطقه نسبت به مدت مشابه پارسال، ابراز امیدواری کرد با حذف موانع موجود و تعیین مشوق های موثر و با حمایت و همدلی همه دستگاه ها و کنار گذاشتن رویکرد امنیتی، نسبت به صادرکننده و اصلاح قوانین شاهد رشد هرچه بیشتر صادرات باشیم.
*** جذب و هدایت صنایع صادرات گرا و هایتک
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این ایین گفت: طی دو سال گذشته از مهمترین سیاست ها و رویکردهای سازمان برای تولید و صادرات در این منطقه جذب و هدایت صنایع صادرات گرا و فناوری نوین (هایتک) بود .
سید ابراهیم سقایی اظهار کرد : هدف اصلی ما تحقق فلسفه و اصل بنیادین تشکیل مناطق آزاد بعنوان محدوده ای برای تولید و صادرات مجدد کالا است .
وی با اشاره به 37.2 میلیون دلار صادرات صورت گرفته از منطقه طی هفت ماه امسال، از رشد 377 درصدی آن نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد .
وی از محدودیت زمین بعنوان یکی از موانع پیش روی سرمایه گذاری یاد و خاطرنشان کرد: با آزادسازی مقدار قابل توجهی زمین، موفق به واگذاری زمین در شهرک شماره 2 به سرمایه گذاران فعال شدیم که به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
سقایی متذکر شد: قراردادهایی که امکان تولید نداشت نیز فسخ و زمین به سرمایه گذارانی که تصمیم و توان تولید داشتند، واگذار شد.
وی با تاکید بر این که فعال سازی واحدهای صنعتی راکد در دستور کار سازمان قرار گرفت، گفت: از 230 واحد تولیدی در محدوده منطقه 45 واحد به بهره برداری می رسد.
سقایی از تشکیل نخستین کارگروه حمایت از تولید با حضور مدیران بانک ها، کارآفرینان صاحبان صنایع و دستگاه های ارشد با هدف رفع مشکلات صاحبان صنایع بعنوان یکی از اقدامات مثبت اشاره کرد .
معاون اقتصادی سازمان منطقه ازاد انزلی افزود: با استقرار گمرک برای شهرک شماره یک منطقه ازاد امکان بهره گیری از معافیت مالیاتی و گمرکی و مزیت های منطقه ازاد را فراهم اوردیم .
در ادامه مراسم از 12 شرکت صادرکننده نمونه این منطقه تجلیل بعمل آمد.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریای خزر است؛ کشورهای حاشیه دریای خزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
معافیت مالیاتی 20 ساله از تاریخ بهره برداری انواع فعالیت های اقتصادی ، آزادی کامل ورود و خروج سرمایه ، آزادی مشارکت سرمایه گذار خارجی تا سقف 100 درصد و معافیت گمرکی برای ورود مواد اولیه ، قطعات و ماشین آلات مورد نیاز کارخانه ها ، فعالیت بورس کالای منطقه ، اجرای کالای همراه مسافر و اعمال قانون ارزش افزوده برای کالاهای ساخته شده در منطقه آزاد به داخل کشور از مهمترین مزایای ثبت شرکت و فعالیت اقتصادی تولیدی در منطقه آزاد انزلی است.
قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شمال جنوب ، دارا بودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر ، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه ، کراسنودسک در ترکمنستان ، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان ، دسترسی از طریق راه های مناسب ، به بازارهای مصرف کشورهای CIS ، نزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت از جمله دیگر مزایای منطقه آزاد انزلی است.