جمعه 7 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل :ابوالفضل محمد علیخانی در حاشیه گشایش بیستمین نشست سفرا و شورای نمایندگان دائم موسسه فرهنگی اکو در لاهیجان  اظهار کرد: این نشست، به دعوت شهردار لاهیجان و در این شهر زیبا و گردشگری به مدت دو روز برگزار می شود و در ارتباط با مسائل مربوط به موسسه فرهنگی اکو تبادل نظر خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری این نشست، فرصت مناسبی است تا سفیران حاضر در این اجلاس، از امکانات و توانمندی های استان گیلان و شهرستان لاهیجان در زمینه های فرهنگی، گردشگری، تاریخی و هنری آگاهی یافته و در توسعه روابط دو و چندجانبه در زمینه های مذکور همکاری داشته باشند.
محمدعلیخانی افزود: در این اجلاس مسوولان شهرستان لاهیجان، پیشنهادهایی در ارتباط با توسعه همکاری های فرهنگی و تاریخی در چارچوب موسسه فرهنگی اکو ارائه می کنند.
وی شرکت کنندگان در این اجلاس را سفرای افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، جانشین سفیر ایران در سازمان همکاری اقتصادی اکو و رییس موسسه فرهنگی اکو عنوان کرد.
به گفته محمدعلیخانی؛ جلسات شورای نمایندگان دائم موسسه فرهنگی اکو بصورت مستمر در زمینه مسائل مربوط به موسسه و برنامه های آتی تشکیل و تصمیمات لازم اتخاذ می شود.
وی اضافه کرد: نشست نمایندگان اکو، هر چند وقت یکبار، در یکی از شهرستان هایی که به نوعی زمینه های همکاری با سازمان اکو را دارند، برگزار می شود که نوزدهمین اجلاس شورای نمایندگان دائم موسسه فرهنگی اکو، اردیبهشت ماه امسال در شهر کاشان برگزار شد.
شهردار لاهیجان نیز در حاشیه این اجلاس، با اشاره به میزبانی این شهر از بیستمین نشست کمیسیون فرهنگی اکو بیان داشت: این اجلاس طی امروز و فردا (پنجم و ششم مهرماه)در شهر زیبای لاهیجان برگزار می شود.
سعید آگشته با اشاره به اهتمام مجموعه مدیران این شهرستان برای معرفی ظرفیت های لاهیجان، آمادگی شهرداری لاهیجان برای توسعه همکاری های فرهنگی با کشورهای عضو اکو را اعلام کرد.
بازدید از موزه تاریخ چای و مزار کاشف السلطنه بانی چای ایران و جاذبه های شهر لاهیجان و تله کابین از برنامه های جنبی این نشست می باشد.
سازمان همکاری اقتصادی (اکو) ، یک سازمان اقتصادی منطقه ای است و کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه در سال 1964 میلادی نخستین بار این سازمان را پایه ریزی کردند.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان به اکو پیوستند و این سازمان هم اکنون با 10 عضو، حدود 330 میلیون جمعیت را شامل می شود.
طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش می کند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.
تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این 10 کشور از دیگر اهداف اکو اعلام شده است.
زبان رسمی اکو، انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران است.
مؤسسه فرهنگی اکو نیز نهاد فرهنگی سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) است که در سال 1374 تأسیس شده و مرکز آن در ایران و شهر تهران است.
وظیفه این موسسه، گسترش همکاری و تبادل های فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است.