چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل : به نقل از  روابط عمومی اداره‌ی کل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان ؛ میهمان این هفته‌ی نشست بازار سرمایه‌گذاری خارجی استان گیلان مهندس احمد قناعت‌پرست معاون آبزی‌پروری اداره‌ی کل شیلات استان گیلان بود که در باره‌ی فرصتهای سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی پرورش ماهیان استخوانی برای کارشناسان دستگاههای اجرایی، اعضای متناظر و دست‌اندرکاران مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خارجی استان گیلان به تفصیل صحبت کرد.

   وی در ابتدای سخنانش با تاکید بر اینکه سیاست و استراتژی اداره‌ی کل شیلات استان گیلان علاقه‌مندسازی و فراهم کردن بسترها و زمینه‌های لازم برای پرورش ماهی در سازه‌های غیرخاکی، پرورش ماهی در قفس و اراضی ساحلی است، گفت: سیاست ما این است که فضای تولید ماهی را به سمت کاهش استفاده از کود شیمیایی پیش ببریم و عملاً امکان این را به وجود آوریم که ماهی در سازه‌های غیرخاکی به شکلی سالمتر و طبیعی‌تر تولید و پرورش یابد.

   وی با اشاره به مزایای کشت و پرورش ماهی کپور متراکم در سازه‌های غیرخاکی اشاره کرد و گفت: با این روش می‌شود در فضایی کوچک میزان بیشتری ماهی برداشت کرد.

   مهندس احمد قناعت‌پرست  تاکید کرد: پرورش ماهی در قفس استراتژی پایدار شیلات ایران است و برای پرورش ماهی در قفس چند پارامتر بایستی در نظر گرفته شود یکی اینکه از سازه‌های مناسب استفاده شود که ما تنها به سازه‌های اروپایی که استانداردهای لازم را رعایت کرده باشند مجوز می‌دهیم دوم بچه‌ماهی مناسب برای پرورش اختصاص یابد و سوم اینکه بازار مصرف متناسب با تولید و پرورش ماهی وجود داشته باشد که این سه مولفه اصلی‌ترین مولفه‌های تداوم پرورش ماهی در قفس محسوب می‌شوند.

   معاون آبزی‌پروری اداره‌ی کل شیلات استان گیلان سپس به گونه‌های مناسب برای پرورش در قفس اشاره کرد و گفت: ماهی آزاد، قزل‌آلا، سفید، کپور و به ویژه ماهیان خاویاری و فیل‌ماهی مهمترین گونه‌های پرورش ماهی در قفس هستند و علی رغم اینکه این گونه‌ها در قفسهای معمولی هم ممکن است پرورش یابند اما تاکید ما بر این است برای بازدهی بهتر از سازه‌هایی استفاده شود که عمدتاً در کشور نروژ تولید می‌شود چون بایستی در بهره‌گیری از این سازه‌ها استانداردهای لازم رعایت شود و حداقل سازه‌های لازم برای یک دوره‌ی 10 ساله مشکلی نداشته باشند.

   وی یکی از مشکلات موجود را عرضه‌ی ماهی تولید شده دانست و گفت: ما می‌توانیم با روشهای تولید ضمن اینکه مشکل اشتغال را تا حدودی حل کنیم اما نیازمند به عرضه‌ی ماهیهای تولیدی به بازارهای داخلی و کشورهای دیگر هستیم.

   مهندس قناعت‌پرست همچنین تاکید کرد: طبیعتاً یکی از مسائلی که برای ما در تولید و پرورش ماهی حائز اهمیت است کارخانه‌ی تولید غذای ماهیان است .

   وی به فواید پرورش ماهی در قفس اشاره کرد و گفت: حذف محدودیت آب، هزینه‌ی کم سازه‌ها در مقایسه با سازه‌های خشکی، محیط کم برای تولید زیاد، استفاده نشدن از کود شیمیایی، استفاده از میکروارگانیسمهای موجود در آب دریا، خوش طعم بودن ماهی پرورش یافته در قفس، خودپالایی آب دریا، ایجاد شغلهای جدید، استفاده‌های گردشگری و توریستی از مجتمعهای تولید و پرورش ماهی در قفس از مزایای تولید و پرورش ماهیان در قفس است و این روش معایبی همچون ناآشنایی از شرایط اکولوژیکی آب، مزاحمت پرندگان و سرقت، تامین بچه‌ماهیان، غذا و نیروی انسانی کافی، مراقبت و درگیرشدن اراضی ساحلی را نیز به همراه دارد.

   معاون آبزی‌پروری اداره‌ی کل شیلات استان گیلان یکی از زمینه‌های مناسب طبیعی برای پرورش ماهی در قفس را استفاده از منابع آب موجود در پشت سد سفیدرود دانست و گفت: به امید خدا در سال 94 حداقل با 10 قفس از آب پشت سد سفیدرود با مراقبتهای ویژه برای پرورش ماهی در قفس استفاده خواهد شد.

   وی سپس به اعداد و ارقامی در زمینه‌ی تولید ماهی در استان اشاره کرد  و گفت: در استان گیلان در تولید ماهیان گرم‌آبی پنج هزار و 830 مزرعه با بهره‌برداری 32 هزار تن ماهی و در زمینه‌ی ماهیان سردآبی 213 هزار مزرعه با تولید سه هزار و 200 تن وجود دارد

   وی تاکید کرد: همچنین ماهیان خاویاری که اصلی‌ترین بخش تولید و پرورش ماهی در قفس هستند در استان در 17 مزرعه تولید می‌شوند که زمینه‌ی بسیار مناسب برای استفاده از اراضی ساحلی دریای خزر وجود دارد.

   مهندس قناعت پرست یکی از زمینه‌های بسیار مناسب در زمینه‌ی تولید ماهی را تولید ماهیان زینتی و گیاهان دریایی عنوان کرد و گفت:‌استان گیلان پتانسیل خوبی در این بخش داراست به طوری که با توجه به شرایط اب و هوایی و اقلیمی استان 19 هزار مزرعه برای  تولید ماهی قرمز در استان با تولید دو میلیون و 600 هزار قطعه ماهی قرمز وجود دارد.

   وی در پایان تاکید کرد: هدف اصلی ما از تولید ماهی در قفس تولید غذایی است که از آن به غذای سالم یاد می‌شود، تولید آبزیان حافظ محیط زیست و تولید محصولاتی است که دارای توجیه اقتصادی است و استان گیلان در سالهای اخیر زمینه‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری در این بخش به وجود آمده است.