جمعه 10 فروردین 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل :محمد جواد ظریف در نشست خبری پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر نقشمبنی بر نقش برجام در تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: با اجرایی شدن این برنامه، بسترهای لازم برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی فراهم و دست برنامه ریزان برای تقویت اقتصاد کشور باز می شود.
وی ادامه داد: تحقق کامل این راهبرد نیازمند عزم ملی، مشارکت همگانی، برنامه ریزی و سیاستگذاری های دولت برای استفاده از فرصت هاست.
وزیر امور خارجه، برجام را فرصتی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برای کشور خواند و گفت: لازم است با لحاظ کردن این فرصت،بیشترین بهره برداری را از آن داشته باشیم.
وی اضافه کرد: با اجرایی شدن برجام، تحریم ها دو تا سه ماه آینده رفع می شود اما روند تاثیرگذاری منافع آن و سرمایه گذاری در ایران به زمان بیشتری نیاز دارد.
ظریف با بیان اینکه مسائلی مانند افزایش صادرات نفتی و استفاده از تسهیلات بانکی و مالی بین المللی در یک لحظه اتفاق نمی افتد، افزود: تحریم ها مانند وزنه ای به دست و پای کشورمان بسته شده بود اما با باز شدن آنها امید است که مردم و بخش خصوصی به خوبی از این فرصت بهره برداری کنند.

*** 10 سال زمان اجرای قطعنامه شورای امنیت

وزیر امور خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی درباره زمان اجرای توافق هسته ای و قطعنامه شورای امنیت گفت: موضوع قطعنامه پس از تصویب و شروع اجرای توافق هسته ای، 10 سال بطول می انجامد.
وی با تاکید بر اینکه ما می خواستیم تاریخی مشخص برای این موضوع تعیین شود، تصریح کرد: اگر تاریخ اجرایی شدن توافق هسته ای را اوائل مهر امسال در نظر بگیریم 10 سال پس از آن، پرونده ایران در شورای امنیت بصورت قطعی بسته خواهد شد مگر اینکه توافق به هم بخورد.
وی این توافق را دستاورد بزرگی برای ایران خواند و افزود: هرچند ممکن است برخی اتفاقات زودتر بیفتد و ممنوعیتهای تسلیحاتی زودتر از این تاریخ برداشته شود.

*** نیازی به فک شیت نداریم

ظریف در پاسخ به سوالی درباره انتشار فک شیت نیز گفت: اکنون دیگر فک شیت موضوعیتی ندارد چراکه مردم ایران بطور کامل از متن برجام و جزئیات آن با اطلاع رسانی های گسترده ای که شده است اطلاع دارند.
وی فک شیت را برداشت موضوعی از سند اصلی دانست و افزود: هر طرف با توجه به دیدگاه و نگرش خود، فک شیت مربوط به برجام را منتشر می کند که این کار بیشتر رویه تبلیغاتی دارد.
وی با تاکید بر اینکه ما دیگر نیازی به فک شیت نداریم به صدور بیانیه 14 ماده ای جمهوری اسلامی ایران درباره برجام پس از قطعنامه شورای امنیت اشاره و اظهار کرد: ما در این بیانیه جامع، دیدگاه خود را از بنیه دفاعی کشور گرفته تا ماهیت مبارزه با تروریسم و توقعات از برجام ذکر کرده ایم.
وزیر امور خارجه همچنین با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی می تواند نظر خود را درباره برجام اعلام کند، تصریح کرد: این خود نمایندگان مجلس هستند که باید تصمیم بگیرند چگونه با برجام رفتار کنند.

*** منتقدان توافق هسته ای آب به آسیاب دشمن نریزند

وزیر امور خارجه ایران با اظهار رضایت نسبت به ارائه دیدگاههای متفاوت درباره توافق هسته ای در کشور گفت: در بحث هسته ای برای نخستین بار پیچیده ترین موضوعات بین المللی در کشور مطرح شد.
وی از منتقدان توافق هسته ای خواست تا با برخی اظهار نظرها آب به آسیاب دشمن نریزند و منافع بدخواهان کشور را تامین نکنند.
ظریف همچنین از منتقدان خواست که دو موضوع را مد نظر داشته باشند یکی تامین منافع ملی و دیگر اینکه همه دنیا بدون استثناء این توافق را نقطه عزت مردم ایران می دانند.
وی تاکید کرد: از دوستان منتقد می خواهم که مردم ایران را در این زمینه تحقیر نکنند زیرا از هیچکس بجز برخی منتقدان داخلی نشنیدم که برجام باعث تحقیر مردم شده است.

*** توافق هسته ای، تهدیدهای جدی را از منطقه دور می کند

ظریف همچنین در پاسخ به سوالی درباره روابط با کشورهای منطقه پس از اجرای برجام گفت: ما هیچ محدودیتی در این زمینه قائل نیستیم و هیچیک از کشورهای همسایه نباید احساس تهدید از جانب توافق هسته ای داشته باشند.
وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه، توافق هسته ای ، تهدیدهای جدی را از منطقه دور می کند افزود: لازم است کشورهایی که توافق را بعنوان تهدید نگاه کردند در این زمینه بازنگری داشته باشند و اقدامات غیر سازنده مانند مسئله یمن را متوقف کنند.
وی از آمادگی ایران برای گفتگو با کشورهای همسایه خبر داد و تصریح کرد: اولین سفر من پس از توافق، به کشورهای منطقه بود و هفته آینده نیز سفری به شمال افریقا خواهم داشت.
ظریف اولویت ایران را از ابتدا حسن روابط همجواری با کشورهای منطقه بویژه کشورهای مسلمان خواند.

*** بازگشایی سفارت انگلیس، باب مذاکره را باز کرد
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی سفارت انگلیس در کشورمان نیز گفت: ما سفارت انگلیس را نبسته بودیم بلکه خودشان بدلایلی که بنظر من اشتباه بود این کار را کردند و بعد خودشان این اشتباه را اصلاح کردند.
ظریف افزود: باز بودن سفارت به این معنا نیست که ما اختلاف نظر نداریم.
وی بازگشایی سفارت انگلیس را زمینه ای برای گفتگو و تعامل بین دو کشور خواند و ادامه داد: ما اختلاف نظر و دیدگاههای آنها که در شرایط منطقه مضر بود را به آنها یادآوری و نگرانی های خود بابت برخی سیاستهای غرب را به آنها منتقل کردیم.
وی تاکید کرد: بازگشایی سفارت انگلیس باب مذاکره و مفاهمه را بدون ایجاد ضرر باز کرد تا درباره برخی موارد به توافق برسیم.

*** حجاج با بهترین شرایط اعزام می شوند

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با تاکید بر اینکه حجاج ایرانی با بهترین شرایط به کشور عربستان اعزام می شوند، گفت: وزارت امور خارجه همه تمهیدات لازم را در هماهنگی با سازمان حج و زیارت و دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در حج ، در نظر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه روابط سیاسی ایران با عربستان همچنان برقرار است، افزود: بیشترین تبادل مردمی بین این دو کشور صورت می گیرد بطوریکه تعداد زیادی حجاج از ایران به این کشور می روند و تعداد زیادی از کشور عربستان به ایران سفر می کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که با انتخاب راههای معقولتر توسط همسایگان و روش گفتگو، برخی مشکلات به نفع صلح و امنیت منطقه و دنیا حل شود.

*** حرکت وزارت امور خارجه در جهت توسعه کشور

ظریف همچنین حرکت وزارت امور خارجه را در جهت کمک به توسعه کشور خواند و گفت: ما می خواهیم با کاهش هزینه ها در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی و فناوری به توسعه کشور کمک کنیم.
وی وظیفه دیپلماسی این وزارتخانه را دستیابی به اهداف با کمترین هزینه عنوان و اضافه کرد: وزارت امور خارجه از ابتدای انقلاب بدلیل شرایط پیش آمده مانند جنگ تحمیلی، بیشتر ماهیت سیاسی داشت اما اکنون در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و ارزشی نیز فعالتر شده است.
وی افزود: وزارت امور خارجه باید بعنوان بازوی توسعه و اقتصاد مقاومتی در اختیار مردم باشد و کمک کند تا ظرفیتهای بزرگ کشورمان به فعلیت برسد.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه در آستانه سومین سال فعالیت دولت یازدهم، شرایط مناسبی برای ادامه خدمت به مردم بویژه در استان پر ظرفیتی مانند اصفهان فراهم شده است تاکید کرد: اصفهان استانی پر ظرفیت در زمینه های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، علمی و فناوری، گردشگری و فرهنگی است.
وی همچنین سیاست دولت یازدهم را در جهت اقتدار نقش استانها و استانداران عنوان کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان چهارشنبه شب بمنظور افتتاح تعدادی از طرح های عمرانی در هفته دولت وارد فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان شد و مورد استقبال مسئولان استان قرار گرفت.
شرکت در شورای اداری، بازدید از پروژه قطار شهری، افتتاح چندین طرح عمرانی و شهری، بازدید از مرکز اپتیک اصفهان ( صاایران ) و دیدار با علمای اصفهان از برنامه های سفر دو روزه وزیر امور خارجه به اصفهان اعلام شده است.
همچنین به گفته شهردار اصفهان با حضور دکتر ظریف، عملیات احداث نمایشگاه بین المللی به عنوان یکی از طرح های زیربنایی این استان آغاز خواهد شد.
ظریف که به نمایندگی از رییس جمهور و هیات دولت بمنظور افتتاح طرح های عمرانی در هفته دولت، وارد اصفهان شده است، صبح پنجشنبه در گلزار شهدای این شهر حضور یافت و ضمن قرائت فاتحه و نثار شاخه گل، به مقام شامخ شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی ادای احترام کرد.
وزیر امور خارجه همچنین بر مزار مرحوم سیدعلی اکبر پرورش وزیر آموزش و پرورش دولت شهید رجایی، مرحوم سید جلال الدین طاهری اصفهانی امام جمعه سابق اصفهان و آیت الله شمس آبادی از علمای این خطه که در اوایل انقلاب به شهادت رسید، حضور یافت و ضمن قرائت فاتحه یاد و خاطره آنها را گرامی داشت.