پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل : رائول میگوئل کاسترو در این دیدار اظهار کرد: ما سفیران دو کشور هستیم و می توانیم کارهای مشترک بسیاری داشته باشیم .

وی با اشاره به همراهی تیمی از دانشگاه پلی تکنیک پرتغال در اولین سفرش به ایران افزود: این بازدید فرصتی برای ایجاد و ارتقاء رابطه ای دوستانه در همه زمینه ها برای دو کشور ایران و پرتغال است .

کاسترو با ابراز امیدواری نسبت به افزایش سطح روابط دوجانبه در امور زیربنایی یادآور شد: دراین بازدید ها باید میزان توانمندی طرفین مورد ارزیابی قرار گرفته و زمینه های همکاری متقابل ارزیابی شود.

وی بازید از گیلان و منطقه آزاد انزلی را یکی از اتفاقات مهم برشمرد و تصریح کرد: با توجه به گردشگر پذیر بودن گیلان، فرصت ها و زمینه های بسیاری برای افزایش ارتباطات و مبادلات تجاری و گردشگری در این استان خصوصا منطقه آزاد انزلی وجود دارد.

وی با استقبال از پیشنهاد مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در خصوص راه اندازی رشته های دانشگاهی در زمینه های تجارت بین المللی با دانشگاه آزاد انزلی گفت: دانشگاه های پرتغال در رتبه 21 جهانی قرار گرفته اند و در شاخه تحصیلات تکمیلی، دو دانشگاه مهم در شهرهای لیسبون و پورتو دارد .

آمادگی منطقه ازاد انزلی برای اجرای پروژه های مشترک

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این دیدار نسبت به انجام پروژه های مشترک اعلام آمادگی کرد.

رضا مسرور با اشاره به ساخت مجتمع بندری کاسپین به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی منطقه آزاد انزلی افزود: در صورت بهره برداری از مجتمع بندری کاسپین، این بندر به عنوان محلی برای اتصال کریدور شمال - جنوب در راستای صادرات و واردات کالا از اروپا به ایران و بالعکس خواهد بود.

وی با اظهار علاقه مندی درخصوص انجام پروژه های مشارکتی با متخصصان کشور پرتغال تصریح کرد: بندر کاسپین به عنوان بزرگترین بندرشمال کشور در کاهش هزینه صادارت و واردات کالا تاثیر بسزایی برای کشورهای حاشیه دریای خزر و همچنین اروپایی داشته و به عنوان بهترین منطقه برای مبادلات تجاری خواهد بود.

مسرور با اشاره به ساخت مخازن سوخت با ظرفیت 90هزار تن خاطرنشان کرد: سیلوهایی با ظرفیت 120هزار تن نیز در مجتمع بندری کاسپین درحال ساخت است.

وی با بیان اینکه زمینه لازم راه اندازی رشته های تحصیلی در دانشگاه یادآور شد: در کنار پروژه های مربوط به ترانزیت کالا، پروژه های مختلف گردشگری نیز در منطقه آزاد انزلی در دست ساخت است.

مسرور با اشاره به برگزاری دوره های مشترک با دانشگاه های کشورهای اروپایی و آسیایی در مناطق آزاد کشور گفت: زمینه ایجاد رشته های تحصیلی مرتبط نظیر تجارت بین الملل با مشارکت و همکاری دانشگاه های کشور پرتغال درمنطقه آزاد انزلی با امضاء تفاهم نامه وجود دارد.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اشاره به وجود جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی بسیار در استان گیلان خاطرنشان کرد: پرتغال یکی از کشورهای مهم اروپایی در زمینه های تجاری و گردشگری بوده و می توان در حوزه تجارت و گردشگری کارهای ویژه ای خصوصا در راه اندازی کریدور شمال - جنوب انجام داد.

گفتنی است، منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه خزر است و کشورهای حاشیه دریای خزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.

قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شمال - جنوب، دارابودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه، راسنودسک در ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان، دسترسی از طریق راه های مناسب، به بازارهای مصرف کشورهای CIS، نزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.

مزایای قانونی همچون امکان ثبت، مالکیت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی تا میزان 100 درصد در منطقه، امکان فعالیت بانک ها و موسسات مالی - بیمه ای در این منطقه، معافیت مالیاتی 20 ساله بر درآمد و دارایی از تاریخ بهره برداری هرگونه فعالیت اقتصادی، وحدت مدیریت در ارائه کلیه خدمات به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، اقدامات سازمان در خصوص خلق مزایا و معافیت های جدید برای فعالان اقتصادی - تولیدی، فعالیت بورس کالای منطقه، رونق فضای تجاری با اجرای مصوبه کالای همراه مسافر و برگزاری پانزدهمین اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای حاشیه دریای خزر زمینه ساز رونق فضای کسب و کار در محدوده منطقه شده است.