پنج شنبه 9 فروردین 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل به نقل از ایسنا، کاپیتان مهرداد باقری‌نژاد در نشست نهاد بازار سرمایه‌گذاری خارجی گیلان که در اداره‌کل اقتصاد و دارایی استان برگزار شد، با بیان اینکه استان گیلان به دلیل برخورداری از بندر انزلی و کاسپین، بهترین شرایط آبخور را دارد، اظهار کرد: می‌توان از این طریق غله و سایر محصولات را ترانزیت کرد لذا این استان یکی از مهمترین دروازه‌های تجاری کشور ایران محسوب می‌شود.

معاون بازرگانی شرکت کشتیرانی دریای خزر با بیان گوشه‌هایی از تاریخچه‌ تشکیل این شرکت، ‌افزود: شرکت کشتیرانی دریای خزر(سهامی عام) از ۱۹ اسفندماه ۱۳۶۵ ابتدا به صورت شرکت سهامی خاص در اداره‌ ثبت شرکت‌های تهران به ثبت رسید و از پنجم تیرماه ۸۵ نیز در منطقه آزاد انزلی کار خود را دنبال کرد.

وی با بیان اینکه صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی از بین انواع حمل و نقل، حمل و نقل دریایی را که از ویژگی‌های منحصر به فرد برخوردار است پایه و اساس این صنعت می‌دانند، تصریح کرد: با حمل و نقل دریایی می‌توان حجم بسیاری از کالاها را به نقاط مختلف جهان به سهولت با طی مسیرهای کوتاه‌تر و با هزینه‌ای بسیار کمتر جابجا کرد.

کاپیتان باقری‌نژاد خاطر نشان کرد: شرکت کشتیرانی خزر با حمل کالا در دریای خزر، کانال ولگا، دریای سیاه و همه مبادی حمل و نقل، این مقاصد را از طریق حمل سراسری، حمل ترانزیت و حمل مرکب دنبال می‌کند. بندرهای مهمی که این شرکت در زمینه حمل کالا در آن بنادر فعالیت خود را نشان می‌دهد به دو دسته‌ بنادر داخلی و بنادر خارجی تقسیم می‌شود که انزلی، آستارا، نوشهر و امیرآباد از بنادر داخلی و آستراخان، اکتائو، باکو و ترکمن‌باشی بنادر خارجی است.

معاون بازرگانی شرکت کشتیرانی دریای خزر به چگونگی فعالیت این شرکت در دریای خزر اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه دریای خزر در سال ۹۳ که ما بهترین خدمات را در تجارت داشته‌ایم کشتیرانی دریای خزر نزدیک به ۳۰ درصد حمل و نقل کالا را بر عهده داشته و این میزان در سال ۹۴ به مقدار ۳۵ درصد رسید؛ امیدواریم در سال ۹۵ با هدفگذاری که شده این میزان به ۵۰ درصد برسد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نقشه راه سوم برای توسعه فعالیت‌های حمل و نقل تجاری به وسیله شرکت کشتیرانی دریای خزر به اجرا در آمده است، اظهار امیدواری کرد که هدفگذاری صورت گرفته برای سال جاری با اجرای این نقشه راه محقق گردد.

سخنران مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خارجی گیلان از پیش‌بینی رسیدن حمل و نقل ۹۵ هزار تن کالا در پنج سال به ۲۰۰ هزار تن خبر داد و گفت: ما برای اینکه صادرکنندگان داخلی را حمایت و تشویق کنیم با تعدیل کردن کرایه‌های حمل و نقل سعی کردیم این مشکل را رفع کنیم و با ارائه مشاوره‌ رایگان برای همه تجار و بازرگانان تلاش می‌کنیم تا همزمان با تحولات بازار بتوانیم فرصت و امکان را از دست ندهیم.

باقری‌نژاد با اشاره به اینکه افتخار می‌کنیم که به عنوان بزرگترین ناوگان ملی دریای خزر سهمی در زمینه توسعه‌ی ترانزیت کالا در شمال کشور داشته باشیم، خاطرنشان کرد: به هر طریق ممکن با برنامه‌‌ریزی‌ها و اقدامات تلاش خواهیم کرد تا سیاست‌های هدفگذاری شده برای سال جاری در زمینه تحقق ۵۰ درصدی انجام شود؛ کما اینکه تاکنون ۴۲ درصد از این پیش‌بینی محقق شده است.

وی عنوان کرد: با توجه به جوان‌گرایی شرکت‌های رقیب خارجی و همچنین بالا بردن تناژ حمل، با خرید کشتی‌های جدید، رقابتی بسیار سنگین در زمینه حمل و نقل دریایی در منطقه به وجود آمده است، اما با شناسایی بازار هدف در CIS و کشورهای حوزه دریای خزر و همچنین بازرگانان فعال منطقه و رایزنی اقتصادی در این زمینه با خارج کردن کشتی‌های قدیمی و نیز خرید کشتی‌های نو و تازه می‌توان سهمی شایان توجه در زمینه حمل و نقل دریایی در دریای خزر دست یافت که این موضوع از اهداف اصلی شرکت کشتیرانی خزر است.