سه شنبه 11 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

 

 

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل : دكتر فرهادي در اين ديدار با اشاره به روابط گسترده علمي و فناوري ايران و آلمان در طول تاريخ اظهار داشت : ما براي دولت و ملت آلمان احترام ويژه اي قائل هستيم و اميدواريم روابط علمي و فناوري بين دو كشور به خصوص در زمينه  رشته هاي فني و حرفه اي گسترش يابد.

وزير علوم كشورمان با بيان اينكه تعدادي از دانشگاه هاي ايران در رده بندي هاي بين المللي در رديف دانشگاه هاي برتر جهان قرار گرفته اند، گفت: ما با كشورهاي زيادي از قبيل فرانسه، ايتاليا، اتريش، روسيه و چين روابط علمي مان را گسترش داده ايم ولي براي گسترش اين روابط با آلمان اهميت ويژه اي قائل هستيم  و معتقديم اين روابط با توجه به تجربيات  گذشته در خصوص موضوعاتي مانند آموزش هاي فني و حرفه اي، مديريت آب و منابع آبي، انرژي هاي تجديد پذير و مواردي از اين قبيل بايد بيش از پيش گسترش يابد .

دكتر فرهادي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: آمادگي داريم تا براي دانشجويان آلماني كه علاقه مند به تحصيل در دانشگاه هاي ايران به خصوص در رشته هاي هنر، هنر اسلامي  و علوم اسلامي هستند، بورس تحصيلي صادر كنيم .

وي با اعلام اينكه لازمه هماهنگي در تمام اين امورتشكيل هيئتي از دو طرف براي اجرايي كردن موارد همكاري هاي مورد نظر است، گفت: اميدوارم با سفر هيئتي آكادميك متشكل از مسئولان وزارت علوم و همچنين مسئولان دانشگاهي ايران به آلمان و برگزاري نشست با همتايان آلماني خود، اين همكاري ها به صورت دقيق و مشخص عملياتي شوند .

همچنين در اين ديدار دكتر جورج برنارد شوت معاون وزير آموزش و تحقيقات آلمان با استقبال از گسترش روابط علمي بين دو كشور ايران و آلمان گفت: از هيئت آكادميك آلمان كه از معتبر ترين موسسات آموزشي و پژوهشي در اين جلسه حضور دارند ، مي توان به ميزان علاقه مندي آنان به گسترش روابط علمي با مراكز آموزش عالي ايران پي برد.

وي با اشاره به تاريخچه امضاي تفاهم نامه ها با ايران در سال 1907در خصوص همكاري هاي فني و حرفه اي و همچنين امضاي تفاهم نامه اي علمي در سال 1975 كه در سال 1977 به اجرا رسيد، گفت : ما با استفاده از تجربيات روابط علمي گذشته بين دو كشور ،مي خواهيم روابط علمي مشترك آينده را با همكاري يكديگر بسازيم.

دكتر شوت با بيان اينكه هيئت همراه من بي صبرانه منتظر انجام همكاري هاي مشترك علمي با مراكز آكادميك ايران هستند، گفت: برگزاري روز علم ايران در آلمان و همچنين روز علم آلمان در ايران فرصت مناسبي است تا طرفين با ظرفيت ها و امكانات و استعداد هاي دو كشور آشنا شوند و به نظر من پايه و اساس اين همكاري ها ديدارهاي متعدد بين مسئولان و دانشمندان دو كشور است تا تمامي موارد همكاري به صورت مشخص تدوين شود و سپس حمايت هاي لازم از طرف وزارت خانه هاي دو كشور در جهت عملياتي كردن موارد تعيين شده صورت گيرد.

همچنين در اين ديدار دو بيانيه در زمينه فعاليت هاي مشترك در حوزه همكاري هاي علمي و فناوري و آموزش فني و حرفه اي ميان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري كشورمان با وزارت آموزش و تحقيقات آلمان به امضا رسيد.