سه شنبه 28 فروردین 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل : دکتر مسعود شفیعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور امروز در همایش «دولت، صنعت و دانشگاه فنی و حرفه‌ای» که در رشت برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری سلسله همایش های «دولت، صنعت و دانشگاه فنی و حرفه‌ای» توسعه ملی است.

وی با بیان اینکه 70 درصد فارغ التحصیلان مراکز فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند، افزود: طی جلساتی که با برخی استانداران داشتیم، آنها از ما تشکر می کردند که فارغ التحصیلان مراکز فنی وحرفه ای برای کار به آنان مراجعه نمی کنند.

شفیعی با بیان اینکه باعث خوشحالی است که برخی از نهادهای خصوصی و دولتی به دنبال فارغ التحصیلان مراکز فنی و حرفه ای برای جذب هستند، گفت: ماموریت مراکز فنی و حرفه ای تربیت نیروهای کارآفرین است، در هر استان متناسب با اقلیم و نیاز آن استان رشته در نظر گرفته و نیروی انسانی کارآفرین تربیت می شود.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: اکنون هیات علمی ها مهارت محور نیستند و بنا به توافقی که با آلمان انجام گرفته است، قصد داریم مدرسین و اعضای هیات علمی مراکز فنی و حرفه ای را برای کسب مهارت به آلمان بفرستیم، هدف این کار ارتقای شایستگی صلاحیت حرفه ای است.

وی با بیان اینکه در مملکت ما مدرک محور اصلی است، ادامه داد: چون نظام پرداخت ما بر مبنای مدرک است به همین دلیل افراد به دنبال اخذ مدرک هستند و بدون اینکه مهارتی بیاموزند.

شفیعی با اشاره به کمبود تجهیزات و امکانات آموزشی در مراکز فنی و حرفه ای،  تصریح کرد: از دولت انتظار داریم در زمینه لوزام و امکانات آموزشی به مراکز فنی و حرفه ای کمک کند زیرا تجهیزاتی که اکنون مورد استفاده قرار می گیرد به 50 سال قبل تعلق دارد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: با توجه به گسترش علم و وجود فناوری های نوین، زیرساخت های آموزشی ما به تجهیزات پیشرفته تری نیاز دارد.

وی با بیان اینکه در سال 92 بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای کشور 190 میلیارد تومان بود که اکنون به 420 میلیارد تومان رسیده است، اضافه کرد: سه هزار و 500 نیروی قراردادی داریم که بیش از 50 درصد بودجه جاری صرف پرداخت حقوق می شود، بعد از برجام چرخ های اقتصادی آنطور که باید به حرکت نیفتاد بر همین اساس از خیرین و مسئولین محترم در استان ها می خواهیم به توسعه زیرساخت های فنی و حرفه ای کمک کنند.

شفیعی گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه یعنی تحقق علم و عمل، اقتصاد دانش بنیان، تبدیل ایده به محصول، تبدیل دارایی به دانایی، تبدیل علم به فناوری که سبب رفاه شهروندان می شود.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به طراحی جشنواره «مشا»، افزود: هدف از طراحی جشنواره «مشا» این است که مهارت دهیم، شغل ایجاد کنیم و زمینه ازدواج جوانان را فراهم نماییم.

وی با بیان اینکه پیشرفت کشور در گروه توسعه دانشکده های فنی و حرفه ای است، تصریح کرد: در استان گیلان 7 مرکز فنی و حرفه ای با 21 رشته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی با 8 هزار دانشجو فعالیت می کند.