شنبه 1 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل :  یازدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از امروز بمدت سه روز در دانشگاه گیلان با حضور مهمانان داخلی و کشوری شروع به کار کرد.

این گردهمایی در محورهای ادبيات كودك و نوجوان (نظم و نثر)، ادبیات اقلیمی (بررسی و مقایسه ادبیات بومی کشور)، ادبیات مشروطه گیلان، نقد ادبی (بررسی رویکردهای ساختارگرایی، پساساختارگرایی، نقد نو و..)، نقش زبان و ادب فارسی در وحدت ملی مردم ايران، تاريخ ادبيات و سبک ­شناسی، دستور زبان، زبان­شناسی، تاريخ زبان فارسی و گويش­ های رايج زبان فارسی در حال برگزاری است.

ادبيات تطبيقی و موضوع­ های ميان رشته­ ای، انواع ادبی (حماسی، غنايی، عرفانی، تعليمی و…)، كتاب­ شناسی، نسخه ­شناسی و متن ­پژوهی، بررسی و تحليل عناصر هنری و زيبايی شناسی زبان و ادب فارسی، ادبيات معاصر (نظم و نثر)، ادبيات انقلاب اسلامی و ادبيات پايداری، نقد و بررسی گرایش­ های رشته زبان و ادبیات فارسی، بررسی پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته زبان و ادبیات فارسی، تحلیل محتوای کتاب­‌های زبان و ادبیات مدارس، ادبيات داستانی، شيوه ­های ارتقای جايگاه زبان فارسی به­ عنوان زبان علم در جهان، شيوه ­های ترويج زبان و ادب فارسی، بررسی شيوه ­های بهينه و كاربردی در آموزش زبان و ادب فارسی، جايگاه زبان و ادب فارسی و ايران ­شناسی در فراسوی مرزهای ايران، تأثير پذيری ادبيات فارسی از فرهنگ اسلامی، بررسي و تحليل كتب مرجع ادبی و فرهنگ ­های تخصصی و موضوعی و شيوه­ های آموزش مجازی در رشته­ زبان و ادبيات فارسی از دیگر محورهای این همایش است.

گفتنی است، بر اساس فراخوانی که درسال گذشته به مراکز آموزش عالی ارسال شد تعداد ۱۴۵۰ مقاله به دبیرخانه گردهمایی رسید که از این میان ۷۵۰ مقاله برای نشر در مجموعه مقالات و تعداد ۷۵ مقاله برای سخنرانی انتخاب شدند.

گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از رویدادهای مهم علمی است

احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان  در این مراسم ضمن خیر مقدم به مهمانان داخلی، خارجی، پژوهشگران و اساتید زبان و ادبیات فارسی، میزبانی از یازدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی را مایه فخر دانشگاه گیلان دانست.

وی این همایش را یکی از رویدادهای مهم و علمی کشور خواند و با اشاره به فرصتی که چنین همایش هایی برای تجلیل از پژوهشگران و صاحب نظران ایجاد می کند گفت: تبادل نظر و یافتن راه حل و ایده پردازی برای مسائل جدید زبان و ادبیات فارسی از ویژگی های چنین همایش هایی است.

رییس دانشگاه گیلان در ادامه با اشاره به تعداد دانشجویان ورودی به مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته زبان و ادبیات فارسی، توجه و ارائه راهکار برای آینده شغلی دانش آموختگان این رشته را مهم دانست و با اشاره به اینکه دانشجویان ادبیات اثرگذاران حوزه فرهنگ و اجتماع هستند، بی توجهی به آینده این قشر را منجر به ایجاد معضلات و بحران های فرهنگی و اجتماعی دانست.

رضی در پایان با اشاره به نیاز به توجه ویژه دانشگاه ها به حوزه های کارآفرینی، توجه ویژه به تبدیل چرخه دانش به ثروت را راهکاری برای برون رفت از این مشکل دانستند.