جمعه 7 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه در گزارشی از سیدنی از استعفای رییس پارلمان استرالیا براثر افشای سوءاستفاده وی از اموال و امکانات دولتی خبر داد. وي از سال ۲۰۱۳ ریاست مجلس نمایندگان استرالیا را بر عهده داشت.

براساس این گزارش، خانم برونین بیشاپ براثر بالاگرفتن خشم مردم به سبب ولخرجی های وی در مسافرت های کاری اش، استعفای خود را اعلام کرد.

اگرچه تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا که بیشاپ نیز از اعضای ارشد حزب لیبرال اوست، دیروز اعلام کرد بود که دستور داده است موضوع افزایش هزینه های مسافرت رییس پارلمان بررسی مجدد شود، اما امروز با اعلام خبر استعفای بیشاپ تاکید کرد همه مزایای نمایندگی پارلمان کشور را بررسی خواهد کرد.

بنابراین پس از حدود سه هفته از مطرح شدن اتهام های مرتبط با هزینه کردن پول مالیات دهندگان استرالیایی در سفرهای پرهزینه و غیرضروری بیشاب ۷۲ ساله، امروز چاره ای جز تقدیم استعفای خود ندید.

وی ابتدا از عذرخواهی کردن خودداری کرد و اصرار داشت صرف بازگرداندن اصل پول کافی است اما روز چهارشنبه پس از هفته ها فشار افکار عمومی ابراز پشیمانی کرد و سرانجام امروز از سمت خود کنار کشید.

رفتار بیشاپ هنگامی خشم عمومی را برانگیخت که مشخص شد او برای سفر از ملبورن به گیلانگ، حدود یک ساعت رانندگی با ماشین، بالگرد اجاره کرده است تا در گردهمایی جمع آوری کمک های انتخاباتی حزب لیبرال شرکت کند.

سفر بیشاپ با بالگرد پنج هزار دلار استرالیا ( ۳ هزار و ۶۵۰ دلار آمریکا) هزینه داشته است. بیشاپ پیش تر نیز برای شرکت در مراسم عروسی دو تن از همکاران خود مبالغ مشابهی هزینه کرده بود.

اين اتفاق در حالي رخ مي دهد كه تعداد و هزينه مسافرت هاي خارجي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي وضعيت مبهمي به لحاظ اطلاع رساني به افكار عمومي دارد و بنا به همين دليل بود كه بيش از يك سال قبل، چند نفر از نمايندگان در نامه‌ای به معاون اجرایی مجلس خواستار اعلام تعداد سفرهای خارجی نمایندگان و میزان حق ماموریت پرداختی برای سفرهای فوق شدند.

بنا به گفته مجتبی رحماندوست ۴ تن از نمایندگان مجلس در نامه‌ای از معاونت اجرایی مجلس خواسته‌اند که نمایندگان مجلس را از تعداد سفرهای خارجی نمایندگان مجلس نهم از تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۲ تا ۷ خرداد ۱۳۹۳ آگاه کنند و جمع میزان حق ماموریت پرداختی به یورو یا دلار برای سفرهای فوق در سال مذکور را اعلام کنند.

وی بر همین اساس تصریح کرد: این نامه به امضای بنده، الیاس نادران، احمد توکلی و بهرام بیرانوند رسیده و در تاریخ ۲۰ خرداد سال ۹۳ ارسال شده است اما تاکنون که حدود یک سال از ارسال این نامه می‌گذرد و با اینکه پیگیری‌های زیادی انجام شده اما این معاونت هنوز جواب نامه را نداده است.

به نظر مي رسد يكي از دلايلي كه مبارزه با فساد را در كشور ما مشكل و سخت مي گرداند رواج اين روحيه در بين مقامات و شخصيت ها است كه هر نوع نظارت پذيري بر خود را برنمي تابند. در حالي كه نبود نظارت و شفافيت در بوروكراسي گسترده و پيچيده اداري زمينه ساز ايجاد و گسترش هر گونه فساد مي شود. بنا به همين دليل است كه انتظار مي رود نمايندگان مجلس شوراي اسلامي كه خود وضع كننده قوانين و مقررات و ناظر به عملكرد نهادهاي اجرايي هستند، از شفافيت عملكرد خودشان و پاسخگو بودن در اين زمينه استقبال كنند امري كه متاسفانه تا كنون رخ نداده است.

گفتني است متن نامه این نمایندگان به معاونت اجرایی مجلس به این شرح است:

بسمه تعالی
برادر گرامی جناب آقای افراشته
معاون محترم اجرایی مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
احتراما سپاسگزار می‌شوم چنانچه اینجانب را از موضوع زیر آگاه فرمایید

۱- تعداد سفرهای خارجی نمایندگان در سال دوم مجلس نهم (۷ خرداد ۹۲ تا ۷ خرداد ۹۳) به نفر روز (جمع تعداد سفرکننده به تفکیک و به نام افراد)

۲- جمع میزان حق ماموریت پرداختی به یورو یا دلار برای سفرهای فوق در سال مذکور

با احترام
بهرام بیراموند نماینده بروجرد
الیاس نادران نماینده تهران
احمد توکلی نماینده تهران
مجتبی رحماندوست نماینده تهران