شنبه 1 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل: دکتر محمدعلی نجفی، استاندار گیلان امروز، 11 مرداد در دیدار با مدیران، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران جهاددانشگاهی گیلان که به مناسبت گرامیداشت سی‌وپنجمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی در استانداری گیلان برگزار شد، این نهاد ارزشمند را مولود انقلاب دانست و اظهار کرد: جهادگران دانشگاهی افرادی متخصص، متعهد، بافرهنگ، خلاق، متدین و خودباور هستند که با ارائه ایده‌ها و اندیشه‌های نو در ساختار سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... نظام نقش بسزایی دارند و در جهت توسعه و تعالی کشور تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به نقش مهم دانشگاهیان در تحقق اقتصاد مقاومتی، بر لزوم ارتباط هرچه بیشتر بین صنعت و دانشگاه تأکید کرد و افزود: دانشگاه‌های بزرگ دنیا علاوه بر تولید علم و جذب و تربیت نیروهای کارآمد، متخصص و علمی، در بخش تولید ثروت نیز به خوبی عمل می‌کنند، به‌گونه‌ای که چندین برابر بودجه کشورشان درآمدزایی دارند لذا جهاددانشگاهی می‌تواند به این بخش بپردازد.

نجفی بر ضرورت ارتباط بیشتر مدیران اجرایی با دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: مدیران باید با بهره‌گيري از ظرفیت دانشگاهيان، فعالیت‌های پژوهشی خود را از طريق آنها پیگیری کنند و از موازی‌کاری بپرهیزند. جهاددانشگاهی در ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه تلاش کند. 

نماینده عالی دولت در گیلان بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید و تصریح کرد: نیروهای دانشگاهی باید در مدیریت و برنامه‌ریزی فعالانه عمل کنند.

وی به نقش مهم جهاددانشگاهی در انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی اشاره کرد و یادآور شد: یک درصد از بودجه دستگاه‌های اجرایی به حوزه پژوهش اختصاص دارد، اما اغلب بودجه‌های پژوهشی برگشت می‌خورد لذا مجموعه جهاددانشگاهی می‌تواند در بخش‌های مختلف پژوهشی و تحقیقاتی به انجام کارهای مطالعاتی بپردازد.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تمركز و تلفیق فعاليت‌هاي پژوهشی و تحقيقاتي در بحث محيط زيست، خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر، بودجه‌های زیادی در بخش محیط زیست گیلان از جمله تالاب انزلی هزینه شده که اغلب با بی‌برنامگی یا تصمیمات مقطعی نتیجه‌بخش نبوده است لذا تقاضای ما از جهاددانشگاهی گیلان در بخش محیط زیست این است تولید علم و ثروت داشته باشد.

دکتر نجفی خواستار تحول در بخش کشاورزی گیلان شد و عنوان کرد: طبیعت گیلان به گونه‌ای است که کسی گمان نمی‌برد این استان با مشکلات کم‌آبی مواجه باشد، اما حقیقت چیز دیگری است. بایستی در بخش آب و کمبودهای مربوط به این بخش، کارهای بنیادی و مطالعاتی انجام گیرد که جهاددانشگاهی می‌تواند در این رابطه نقش‌آفرینی کند.

وی با بیان اینکه استان گیلان سالانه بیش از هزار میلی‌متر بارندگی دارد، گفت: بخش اعظمی از این بارندگی‌ها در مناطق دشت و جلگه استان می‌بارد، از سوی دیگر سد منجیل ما خالی از آب است که باید از این نعمت الهی بهره لازم را برد و از هدررفت آن جلوگیری کرد.

استاندار گیلان با بیان اینکه زماني حق آبه گیلان از حوضه سفیدرود بزرگ در حدود دو میلیارد و 400 میلیون مترمکعب بود که اکنون این رقم به یک میلیارد مترمکعب کاهش یافته، افزود: با توجه به بحران خشکسالی و کم‌آبی در کشور، تنها استان‌های گیلان و مازندران برای کشت برنج درنظر گرفته شده‌اند لذا باید از بارندگی‌های استان که از شهریورماه شروع می‌شود و تا پایان بهمن‌ماه ادامه دارد، نهایت بهره را ببریم.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه بخش عظیمی از آب‌های ما وارد دریای خزر می‌شود، خاطرنشان کرد: وقوع سیلاب‌های عظیم و در نهایت فرسایش شدید خاک‌، از جمله اثرات مخرب آب‌های ورودی به دریاست لذا جهاددانشگاهی باید در این زمینه با برنامه عمل کند.