پنج شنبه 30 فروردین 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه اطلاع  رسانی نوداد گیل : مالک رحمتی در نشستی با اصحاب رسانه اظهار داشت: تولید سنگ تزئینی و ساختمانی ایران طی دوره سه ساله 93- 1391 بطور متوسط 15 میلیون تن و میزان صادرات هم چهار تا پنج درصد تولید بود.

وی اضافه کرد: بالاترین میزان سنگ تزئینی صادراتی ایران بالغ بر 600 هزار تن و ارزش آن 400 میلیون دلار برآورد می شود.

رحمتی گفت: چین 85 درصد سنگ خام صادراتی ایران را جذب می کند و پس از آن ایتالیا و ترکیه از دیگر واردکنندگان اینگونه سنگ های ایران هستند.

وی افزود: آمارهای منتشر شده حاکی است، عراق با سهم 36 درصدی بالاترین میزان جذب کننده سنگ های تزئینی فرآوری شده صادراتی کشورمان را داشته و پس از آن ترکیه، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان قرار گرفته و قاره اروپا نیز 6 درصد سنگ تزئینی فرآوری شده ایران را در سال گذشته جذب کرد.

به گفته این متخصص سنگ، ذخیره سنگ تزئینی و ساختمانی ایران بالغ بر هشت میلیارد تن ارزیابی شده که از این رقم 2.3 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.

وی یادآور شد: بررسی ها نشان می دهد از مجموع هفت هزار و 800 معدن فعال و غیرفعال کشور، شمار معادن سنگ تزئینی ایران یکهزار و 930 معدن است.

رحمتی افزود: امروز رویکرد دولت مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی در معادن است و اکنون 90 درصد معادن سنگ در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

وی واردات سنگ تزئینی را به زیان تولید داخل دانست و گفت: سال گذشته در مجموع 20 میلیون تن سنگ تزئینی وارد کشور شد که ایتالیا، ترکیه و چین مبادی اصلی وارداتی در این زمینه بوده اند.

نایب رئیس انجمن یادشده اظهار داشت: ایران درحالی که سومین کشور تولیدکننده سنگ تزئینی و ساختمانی را دارد و در منطقه رتبه اول را دارد، نتوانسته سهم متناسبی از این ماده معدنی را داشته باشد، اما چین امروز بالغ بر 6 میلیارد دلار ارزش صادرات این بخش را به خود اختصاص داده و ایتالیا نیز حدود 30 درصد سهم چین را دارد.

قرار است هفتمین نمایشگاه بین المللی سنگهای تزئینی، معدن، ماشین آلات و تجهیزات مربوطه از 29 تیر تا یکم مرداد ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران با مشارکت 130 شرکت داخلی و خارجی برپا شود.