پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل :مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز، در کارگروه دولت الکترونیک که با حضور استاندار و مدیران اجرایی استان در سالن غدیر استانداری برگزار شد، با تاکید بر اینکه تلاش داریم تا اقتصاد مقاومتی را در همه بخش‌ها جاری کنیم، اظهار کرد: برای اینکه اقتصاد مقاومتی را در حوزه ارتباطات ارتقاء ببخشیم باید تولید، محتوا و توسعه خدمات شکل بگیرد.

وی با اشاره به اهمیت فضای مجازی، افزود: توسعه فضای فناوری و تبادل اطلاعات همواره مشارکت همه جانبه سازمان‌ها را می‌طلبد و در صورت تحقق هزینه مبادلات کاهش می‌یابد؛ دولت تدبیر و امید اعتقاد جدی به حوزهICT  دارد چراکه باعث توانمندسازی کشور می‌شود، بسیاری از کشورها حوزه ICT و IT مبنای توسعه اقتصادی‌ آنهاست.

براری با بیان اینکه جهت توسعه اقتصادی، توسعه زیرساخت‌های شبکه‌ای ضروری است،گفت:در استان گیلان زیرساخت‌های شبکه‌ای با شروع کار دولت تدبیر و امید، 6 و نیم برابر شده است. در حال حاضر 400 هزار موبایل در گیلان از شبکه 3G استفاده می‌کنند؛ در گیلان از بهمن ماه سال گذشته بیش از 400 میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش فناوری اطلاعات انجام گرفته است که در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در استان گیلان فعالیت مرکز داده شروع شده، استان گیلان دو هزار و 600 روستا داریم که 117 تلفن مجهز به فناوری اطلاعات هستند و 28 روستا هم تا پایان سالجاری مجهز می‌شوند، 800 روستا هم سال گذشته اینترنت‌دار شدند و اینترنت 212 روستا هم آماده بهره‌برداری است. ضریب نفوذ تلفن ثابت در متوسط کشور 37.2 در حالیکه در استان گیلان 42.47 است؛ ضریب نفوذ موبایل در استان گیلان 99.68 است؛ پوشش جاده‌ای موبایل در کشور 82 درصد است که در استان گیلان 91 درصد می‌باشد.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های شبکه‌ای در گیلان وضعیت خیلی خوبی دارد،تصریح کرد:توسعه شبکه فیبر نوری توسط اپراتور چهارم در گیلان آغاز شده است،در این دولت گیلان با استان‌های مازندران، قزوین و اردبیل سه بزرگراه پشتیبان شبکه‌ای ایجاد شده است و اگر یک شبکه از مدار خارج شد، شبکه بعدی پشتیبانی می‌کند.

براری با بیان اینکه گیلان در حوزه زیرساخت‌های فناوری ارتباطات و اطلاعات رتبه سه را دارد، ادامه داد: در اکثر شهرستان‌های استان نسل‌های سه و چهار ارتباطی راه اندازی شده است، همکدسازی از دیگر اقدامات زیرساختی در گیلان است، گیلان جایگاه خوبی در حوزه زیرساختی دارد اما از این زیرساخت‌ها استفاده حداکثری نمی‌شود؛ توسعه زیرساخت‌ها وظیفه حاکمیت است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه نیروی انسانی مهم‌ترین مولفه برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی است، اضافه کرد: چهار و نیم میلیون دانشجو در کشور داریم که 10 درصد این دانشجوها در حوزه کامپیوتر و برق تحصیل می‌کنند که در گیلان 19.2 درصد دانشجو‌ها در حوزه برق و کامپیوتر کسب علم می‌کنند.

وی تصریح کرد:بین حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و دیگر سازمان‌ها یک ارتباط وجود دارد که در صورت برقراری تعامل به یک صنعت تبدیل می‌شود، این تعاملات هنوز شکل نگرفته و تنها صنعت بانکداری الکترونیک با موفقیت شکل گرفته است.

براری با بیان اینکه سهم اقتصاد گیلان نسبت به میانگین جهانی،چهار هزار میلیارد و 200 میلیون تومان است، این میزان پنج برابر بودجه عمرانی استان است که 25 درصد این مقدار، سهم وزارتخانه است و بالای 80 درصد از این سهم تولیدکنندگان است، باید کاری کنیم که سهم تولید را در استان بالا ببریم.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه با توجه به منابع گیلان باید گردشگری الکترونیک را افزایش دهیم، گفت: حمایت از صاحبان ایده برای تشکیل شرکت‌های دانش بنیان در استان زیر ده درصد است؛ آمادگی و زیرساخت‌ها فراهم است لذا باید با بهره‌مندی از این امکانات اقتصاد را رونق بخشیم.