جمعه 7 اردیبهشت 1403

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل : کدو حلوایی، میوه یک گیاه علفی است که دارای ساقه‌های بلند و خزنده و برگ‌های پهن می‌باشد. گلهای این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است.

کدو تنبل‌های کشور ما دو نوع‌اند، نوع اول کاملا گرد هستند و نوع دوم، سر باریک و انتهای پهنی دارند و شکل‌شان نامتقارن است. نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین (A ارجحیت دارد، به طوری که تحقیقات نشان داده است بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است. علاوه بر این، کدو حلوایی نوع دوم، پتاسیم بالایی دارد و خوردن آن برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می‌برند، مفید است. ویتامین C کدو حلوایی نیز در مقایسه با سایر کدوها بیشتر است، البته با پختن آن در حرارت‌ بالا و حتی سرخ کردن، دیگر اثری از این ویتامین باقی نخواهد ماند، مگر اینکه آن را در ظرفی در بسته بخارپز کنید که در این صورت میزان از بین رفتن این ویتامین کم خواهد شد.

این گیاه خوراکی حاوی اکسید‌های قدرتمند آنتی‌هیدروکسی است که یک اسید طبیعی در میوه است و سلول‌های مرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان می‌کند. همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلول‌های پوستی جدید و نرم‌تر و جوان‌تر شدن این بافت کمک می‌کند.

علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای بتاکاروتن که در میوه‌ها و سبزی‌های نارنجی رنگ مثل هویج و کدو به وفور یافت می‌شود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت می‌کند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب را افزایش می‌دهد. به علاوه عصاره کدو حلوایی لایه محافظی روی پوست در برابر فاکتورهای محیط زیستی دیگر مثل آلودگی هوا، استرس و دود سیگار ایجاد می‌کند.

حتی این سبزی برای کسانی که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دچارند نیز مفید است، به خصوص در فصول سرد که این بیماری شیوع بیشتری دارد، زیرا منبع مناسب ویتامین C، E و بتاکاروتن است که همه آنها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری می‌کنند.

همچنین به علت داشتن این آنتی‌اکسیدان‌ها، از تخریب دیواره عروق که در اثر تجمع )LDLکلسترول بد) شکل می‌گیرد، جلوگیری می‌کند و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم می‌نماید.

راهنمای خرید، نگهداری و پخت

هنگام خرید، باید کدوهای سالم و بدون لک را جدا کنید. از خرید کدوهایی که با کمی‌ فشار دادن، نشانه‌های لهیدگی احساس می‌کنید، بپرهیزید.

این سبزی را قبل از بریدن می‌توانید در جایی خنک (بیرون از یخچال) بگذارید، اما به محض برش دادن، بدون برداشتن تخمه‌های کدو، باید آن را داخل کیسه‌ای پلاستیکی در یخچال قرار دهید.

این کدو را می‌توانید آب‌پز، بخارپز یا کباب کنید و به کمک مغزها و عسل دسرهایی خوشمزه از آن تهیه کنید. اگر کدو حلوایی که خریده‌اید، بیش از مصرف هفتگی‌تان است، توصیه می‌شود آن را بخارپز کرده و در بسته‌بندی هایی کوچک، در فریزر ذخیره کنید. البته سعی کنید تا مدت یک ماه آن را میل کنید و بیش از این در فریزر هم نگذارید.

شما می‌توانید با مخلوط کردن این سبزی با انواع سبزیجات از جمله کرفس و جوانه گندم تازه، غذایی مفید برای کسانی که فشار خون بالایی دارند، تهیه کنید، زیرا هر سه این سبزی ها، تنظیم‌کننده فشار خون هستند.

به علاوه، مصرف توام کدو حلوایی با سبزی‌هایی مانند کلم برگ قرمز، قارچ و گوجه‌فرنگی به دلیل خاصیت کاهندگی چربی خون و دارا بودن آنتی‌اکسیدان فراوان، برای کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه می‌شود که می‌توانید آنها را با هم، در سوپ و یا کنار ماهی و مرغ بخارپز یا کباب شده میل کنید.

برای اینکه کدو حلوایی را بپزید، ابتدا باید آن را شسته و برش زده بعد لایه لایه شکر بپاشید و مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد؛ مقدار شکر بستگی به شیرین بودن یا نبودن کدو دارد.

نظرات
کد امنیتی روبرو را وارد کنید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نوداد گیل می باشد
2015 © Nodad Gil